top of page

Feliz Natal e Bom Ano Novo

Christmas is around the corner och hela stan är julpyntad!

Vi besökte Wonderland Lisboa vid Marquês de Pombal, cirka 5 minuter från vår lägenhet. Det var helt underbart och vi var som kids on christmas!! Supermysigt med massa stånd som sålde allt från ginja, mat, dekorationer till julgodis. Vidare fanns även diverse attraktioner som parisehjul, skridskoråkning och lekhus för barn.



Vi var även på en International Christmas dinner anordnad av Instituto Politécnico de Lisboa (IPL)och Erasmus-studenter. Det hölls på en annan skola, Escola Superior de Música de Lisboa (ESML). Alla Erasmus studenter hade bakat/lagat något typisk från deras land. Vi fick information och anmälde oss med recept. Därefter hämtade man ut en matkasse med alla ingredinser dagen innan. Vi hade planerat på att baka saffranskaka, dock räknades det fel med mängden saffran så det blev bara en saffranskaka. Därefter improviserade vi och körde på kanelkaka istället. Det blev en succé som tur!


Först hölls en konsert av skolans orkester, låter lite lame men det var så otroligt häftigt! Riktigt duktiga och musiken påminde om Harry Potter?! Därefter var det buffé av alla möjliga rätter från olika länder och sedan bjöd IPL på portugesiska bakelser.


bottom of page